Bănci și Asigurări

TBI Credit a ajuns la finantari de 100 mil. euro

07.02.2008, 19:47 32

Soldul imprumuturilor acordate de TBI Credit, companie de credite de consum membra a grupului israelian TBI Financial Services, a ajuns la sfarsitul anului trecut la 100 de milioane de euro, dublu fata de nivelul atins in 2006.
"Factorul principal a fost cresterea creditelor de consum - cu peste 100% fata de anul precedent. Un alt factor extrem de important a fost dezvoltarea sustinuta a fortei de vanzari - cantitativ, dar si calitativ - astfel incat putem spune ca in acest moment avem o acoperire geografica in toata tara", afirma Traian Baicu, directorul general al companiei.
Un sfert din creditele acordate au fost pentru nevoi personale, 15% au fost acordate pe card, iar restul de 60% au fost destinate achizitiei de bunuri. Numarul clientilor companiei a crescut cu 90% in 2007, la 190.000.
Circa 90% din credite sunt acordate prin forta de vanzari proprie, TBI Credit avand birouri in peste 2.000 de magazine, iar restul de 10% din imprumuturi sunt acordate prin intermediul brokerilor si al persoanelor fizice autorizate.
"Pentru 2008 ne propunem sa atingem un sold al creditelor in valoare de peste 160 de milioane de euro. Consider ca principalul motor de crestere va fi cardul de credit, pentru care avem un target de peste 50.000 de noi unitati", spune Baicu.
TBI Credit a emis anul trecut peste 35.000 de carduri, cu 200% mai mult decat in 2006.
"Cresterea se explica prin faptul ca in octombrie 2006 am lansat cardul de credit Mastercard. Atractivitatea noului card, dar si reteaua foarte bine dezvoltata a Mastercard-ului la nivel international au creat oportunitati de tranzactionare mult mai mari decat cele oferite de cardul proprietar (care poate fi folosit doar in reteaua emitentului - n.red.), pe care l-am lansat intr-o prima faza", explica seful TBI Credit.
Societatea a fost infiintata in 2003 si este controlata de TBI Leasing, companie membra a aceluiasi grup israelian. TBI Credit are in prezent un capital social de 10,5 milioane de euro, acesta urmand sa fie majorat in luna iunie cu 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO