Bănci și Asigurări

Turcii de la BTR merg inainte

20.03.2001, 00:00 5



Banca Turco-Romana (BTR) incerca acum sa iasa din anonimat, dupa ce in ultimele luni, pe fondul problemelor legate de lichiditati, aceasta banca a iesit din peisajul bancar.

Imediat dupa declansarea crizei, in toamna anului trecut, conducerea bancii a incercat sa gaseasca fonduri pentru salvarea bancii, inclusiv sa vanda participatiile pe care le detinea la BTR Moldova si Bayindir Bank-Turcia, dar din pacate nu a prea avut succes.

Calea aleasa a fost compensarea."In urma compensarilor facute in ultimele luni stam mult mai bine.

De la peste 300 milioane de dolari, nivelul pierderilor din toamna anului trecut am ajuns acum la aproape 40 milioane de dolari. Oricum noi mergem inainte", a afirmat Adriana Ahciarliu, purtatorul de cuvant al bancii.

Unul dintre cele mai bizare contractele de compensare a fost cel prin care BTR isi ceda sediul central din strada Ion Campineanu 16 pentru doua depozite constituite, in timp, unul de societatea de asigurari Astra din Bucuresti, in valoare de 5,2 milioane de dolari, iar celalalt de Regia Autonoma Locato - 4,8 milioane de dolari.

Conducerea bancii convoaca pentru data de 10 aprilie Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor, care are pe ordinea de zi pe langa prezentarea raportului administratorilor si aprobarea bilantului contabil si contului de profit si pierdere al BTR pentru exercitiul finananciar al anului 2000 si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2001.

In plus, pe ordinea de zi se afla si aprobarea vanzarii unor active fize, precum si informarea actionarilor si validarea vanzarilor de active fixe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO