Bănci și Asigurări

Turcii de la Credit Europe Bank cauta clienti cu bani

03.05.2007, 19:28 17

Turcii de la Credit Europe Bank (fosta Finansbank) vor lansa in viitorul apropiat servicii de private banking pentru clientii cu lichiditati consistente.
Banca nu va crea o divizie separata specializata in managementul averilor clientilor, aceste servicii urmand sa fie oferite in cadrul Trezoreriei bancii.
"Serviciile de private wealth management vor fi oferite in cadrul departamentului de Trezorerie, insa vom avea o locatie separata pentru acestea", a spus Omer Tetik, vicepresedinte al Credit Europe Bank.
Departamentul de Trezorerie, la conducerea caruia a fost adus recent Paul Prodan, va fi restructurat, urmand sa reuneasca patru componente - piete financiare, private wealth management, asset&liabillities management si un birou de vanzari.
Serviciile de private banking vor fi oferite clientilor cu active lichide de peste 100.000 de euro.
La fel ca majoritatea bancilor locale care ofera astfel de servicii, turcii s-au orientat catre zona pietei Dorobanti din Bucuresti, unde vor deschide o unitate "discreta".
Paul Prodan, numit vicepresedinte adjunct al bancii in martie, va fi responsabil implicit de coordonarea diviziei de private wealth management.
De altfel, Prodan are experienta in acest domeniu, el coordonand si divizia de private banking pe vremea cand era director general adjunct la ING Bank. El a parasit echipa olandezilor in vara lui 2005, iar dupa o pauza de un an, a revenit in domeniul bancar ca director de trezorerie la OTP Bank Romania.
Domeniul administrarii averilor clientilor romania a inceput sa atraga atentia bancilor. Daca pana anul trecut doar cativa jucatori activau pe aceasta nisa, de la inceputul lui 2007 o serie de banci straine, dar si unii dintre jucatorii locali de talie mai mica au anuntat intentia de a oferi servicii de private banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO