Bănci și Asigurări

Turcii de la Credit Europe Leasing au ca tinta 5% din piata

01.08.2007, 17:08 12

Credit Europe Leasing a incheiat contracte in valoare de 95 de milioane de euro in primul semestru, in crestere cu 126% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Finantarile acordate au vizat achizitia de autovehicule in proportie de 43%, in timp ce leasingul de echipamente a reprezentat 23% din portofoliul de contracte noi, iar leasingul imobiliar a cumulat un procent record pentru companie, de 34%", au declarat reprezentantii Credit Europe Leasing.
Compania si-a propus sa ajunga la o cota de piata de 5% pana la sfarsitul anului. Evaluarile Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) arata ca piata de leasing se va ridica la 4,5 miliarde de euro in acest an, deci obiectivul Credit Europe este sa incheie contracte de 225 de milioane de euro pana la sfarsitul acestui exercitiu financiar.
Actionarii companiei sunt Credit Europe Bank NV, care detine 99% din capital, si grupul financiar Fiba International Holding NV , cu 1% din actiuni. Ambele entitati au capital turc, dar sunt inregistrate in Olanda. In 2006, Credit Europe a fost a zecea companie de pe piata leasingului, cu o valoare a bunurilor finantate de 117 milioane de euro si o cota de piata de 3,7%.
Credit Europe Leasing a fost infiintata in 2005 si s-a bazat in special pe dezvoltarea segmentelor de leasing pe echipamente si imobiliar, linii de business pe care va merge si in acest an.
In 2006, piata leasingului din Romania a fost de 3,26 miliarde de euro, in crestere cu 62% fata de anul anterior. Unul dintre cele mai dinamice segmente a fost leasingul imobiliar, care si-a dublat ponderea in piata la 5%.
De altfel, companiile de leasing spun ca acest segment va cunoaste o dezvoltare puternica si in acest an. Competitorii Credit Europe Leasing de pe piata locala sunt Raiffeisen Leasing, Motoractive, Tiriac Leasing, BRD Sogelease sau Volksbank Leasing.
Turcii de la Credit Europe mai detin in Romania o banca, o societate de asigurari si mai multe societati de servicii financiare. La sfarsitul primului semestru, Credit Europe Bank avea active de 815 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO