Bănci și Asigurări

Vasilescu: Nu cred că noua prognoză a BNR privind inflaţia de la sfârşitul acestui an va depăşi 5%

Vasilescu: Nu cred că noua prognoză a BNR privind inflaţia de la sfârşitul acestui an va depăşi 5%

Autor: Mediafax

12.04.2011, 21:00 24

BNR va revizui în urcare prognoza de inflaţie pentru fineleacestui an, de la 3,6% cât a anunţat în februarie, dar nouaestimare nu va depăşi 5%, a declarat consilierul guvernatorului BNRAdrian Vasilescu, citat de Mediafax.

"Noi vom da în luna mai o nouă prognoză de inflaţie, nu ştiu câtva fi, dar nu cred că va fi mai mare de 5% pentru finele anului.Saltul faţă de nivelul actual prognozat, de 3,6%, are loc încondiţiile speciale ale acestui an, când preţul petrolului creşte,preţul alimentelor pe plan internaţional creşte şi când sunt foartemulte perturbări şi turbulenţe", a spus Vasilescu.

Întrebat dacă noua prognoză include şi posibile creşteri depreţuri la energie electrică şi gaze, el a răspuns: "normal".

Vasilescu a reiterat că statul poate schimba preţurileadministrate în orice moment, iar BNR nu poate prevede acestemodificări.

El consideră că inflaţia nu este una dintre cele mai mariprobleme ale României în momentul de faţă pentru că este mai multstatistică decât realistă. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO