Bănci și Asigurări

Vladimirescu, Mastercard: Piaţa este mică, dar avem tehnologia de partea noastră

Cosmin Vladimirescu, general manager pentru România al MasterCard

Cosmin Vladimirescu, general manager pentru România al MasterCard

Autor: Liviu Popescu

24.07.2015, 00:06 241
În România sunt mai puţin de 16 milioane de persoane de peste 20 de ani şi 14,5 milioane de carduri, iar asta înseamnă o medie de 0,9 carduri pe locuitor, printre ultimele locuri din Uniunea Europeană, a spus Cosmin Vladimirescu, general manager pentru România al MasterCard.
 
„Românii fac în medie 11 plăţi pe an, comparativ cu 33 câte fac cehii sau 40 câte fac polonezii. Vestea bună este că i-am depăşit pe bulgari, care fac în medie cinci plăţi pe an. Rivalul nostru tradiţional este cash-ul, are 95% din piaţă. Deşi suntem mici, avem tehnologia de partea noastră“, a spus Vladimirescu la conferinţa ZF Bankers Summit ’15.
 
Deţinătorii de carduri emise de băncile locale au efectuat anul trecut plăţi la comercianţi în valoare de 30 miliarde de lei (7 mld. euro), cu 16% peste nivelul din 2013, potrivit datelor BNR. Sumele retrase de la bancomate au fost de patru ori mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO