Bănci și Asigurări

Voinea a pus capăt „domniei“ de 10 ani a lui Şaramet la Fondul de Garantare a Creditelor

Aurel Şaramet

Aurel Şaramet

Autor: Ciprian Botea

08.11.2013, 00:06 520
Aurel Şaramet, care a deţinut timp de zece ani una dintre poziţiile plătite cel mai bine din sistemul financiar, a fost revocat din funcţia de director general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Finanţe. Fondul gestionează mai multe programe prin care statul acordă garanţii pentru creditele contractate de firmele mici şi mijlocii şi are sub administrare active de circa un miliard de euro.
 
Şaramet, 63 de ani, conducea fondul de garantare din decembrie 2004. El a mai condus instituţia şi anterior timp de un an începând din 2002. Şaramet - care a lucrat în anii ’90 în Ministerul Finanţelor, dar şi pentru mai multe bănci comerciale – ajunsese să câştige circa 19.000 de euro pe lună din poziţia de director general al fondului de garantare. El a avut anul trecut venituri din salarii de un milion de lei (225.000 euro), potrivit propriei declaraţii de avere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO