Bănci și Asigurări

Volksbank caută lei şi ridică peste pragul de 7% dobânzile la depozite

Autor: Ciprian Botea

05.05.2011, 23:31 655

Volksbank, a opta bancă locală după activele deţinute, plăteşteo dobândă maximă de 7,75% pe an la depozitele în lei şi de 4% lacele în euro după ce a majorat bonificaţiile cu până la 1,25 puncteprocentuale, contrar tendinţei generale de scădere înregistrată pepiaţă. Dobânda de 7,75% pe an este plătită pentru sumele atrase peşase şi respectiv 12 luni, în timp ce depozitele pe termen de olună sunt bonificate cu 7% pe an.

Anterior, dobânzile la lei variau în intervalul 6,25%-6,75% pean. Dobânzile au urcat astfel peste media de circa 7% înregistratăla nivelul sistemului bancar, mişcarea austriecilor venind după olungă perioadă în care banca s-a plasat de obicei în partea de josa pieţei în ceea ce priveşte bonificaţiile la depozite.

Volksbank încearcă să-şi pună pe alte baze operaţiunile, după ceîn anii trecuţi a vândut agresiv credite ipotecare din fonduriatrase de la banca mamă. În paralel, dobânzile plătite ladepozitele la euro au fost majorate până la 3,5 - 4% pe an înfuncţie de scadenţă. Dobânzi de 4% mai plătesc în prezent doarjucătorii mici sau băncile cu acţionariat local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO