Bănci și Asigurări

Volksbank România cere un milion de euro Guvernului şi ANPC pentru daunele produse de OUG 50

Volksbank România cere un milion de euro Guvernului şi ANPC pentru daunele produse de OUG 50

Autor: Mediafax

30.03.2011, 18:15 31

Volksbank România a solicitat în instanţă despăgubiri de laGuvern şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatoruluipentru daunele provocate de OUG 50/2010 privind creditelepopulaţiei, indicând o sumă iniţial determinabilă de aproximativ unmilion de euro, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

"În cadrul procesului în care a solicitat anularea Ordonanţei50/2010, Volksbank a solicitat despăgubiri Guvernului pentrupagubele înregistrate ca urmare a promovării şi aprobării actuluinormativ. Executivul a primit foarte rău această cerere, mai alescă ordonanţa a fost modificată în Parlament în sensul cerut debăncile comerciale, iar legea a fost promulgată de preşedinteleBăsescu", au declarat declarat pentru MEDIAFAX surseguvernamentale.

Reprezentanţii Volksbank România au confirmat informaţia, dar nuau dorit să ofere alte detalii.

Banca a cerut în septembrie anul trecut printr-o acţiune încontencios administrativ suspendarea Ordonanţei 50/2010 privindcreditele populaţiei, dar Curtea de Apel Bucureşti a respinsacţiunea ca neîntemeiată.

Ulterior, banca a introdus tot la Curtea de Apel Bucureşti şitot în contencios administrativ o cerere de anulare a OUG 50/2010,în cadrul căreia a formulat şi pretenţiile împotriva statuluiromân.

Banca este reprezentată în instanţă de casa de avocatură NestorNestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO