Bănci și Asigurări

Volksbank: volumul creditelor a urcat cu 47%, iar al depozitelor cu 57%

27.10.2005, 19:26 17

Volksbank detinea dupa primele trei trimestre active totale in valoare de 407 milioane de euro, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Soldul creditelor acordate a crescut in intervalul septembrie 2004- septembrie curent cu 47%, pana la 250 de milioane de euro. In acest timp depozitele atrase de la clienti au inregistrat o crestere cu 57%, pana la un sold de 112 milioane de euro.

Pentru sfarsitul anului banca isi planuise sa ajunga la active de 430 de milioane de euro.

Banca a operat la inceputul lunii o majorare a fondurilor proprii cu 267 mil. lei (peste 74 mil. euro), pentru a putea sa mai acorde finantari in valuta, sub noile reglementari ale BNR, care au intrat in vigoare la sfarsitul lui septembrie. Prin acele reglementari, BNR limita volumul creditelor in valuta pe care o banca le poate acorda clientilor care nu sunt protejati in mod natural la riscul valutar la de cel mult trei ori valoarea fondurilor proprii.

Actionarii Volksbank Romania au hotarat, in data de 7 octombrie, majorarea capitalului social cu 116,1 mil. lei (32,5 milioane euro), pana la 169,7 milioane de lei (47,5 mil. euro), prin aport in numerar, potrivit unui anunt al bancii publicat in Monitorul Oficial.

Operatiunea este insotita de emiterea unui numar de 870,75 milioane de actiuni ordinare si de 290,25 milioane de actiuni preferentiale, ambele categorii de titluri avand o valoare nominala de 0,1 lei.

Toate titlurile emise vor fi subscrise de actionarul majoritar al bancii, Volksbank International AG, care controleaza 93,32% din titluri.

Ceilalti actionari, Banca Popolare di Vicenza, EM.RO Popolare, Unternehmensbeteiligungs GmbH si VB Unternehmensholding GmbH, au renuntat la dreptul de a subscrie noi actiuni.

De asemenea, operatiunea va fi insotita de o prima de emisiune in cuantum de 0,13 lei pentru fiecare actiune. Valoarea totala a primei de emisiune se ridica la 150,93 milioane de lei (42,27 milioane de euro).

Volksbank Romania a fost infiintata in anul 2000, ca filiala a grupului Osterreichische Volksbanken AG, fiind concentrata pe segmentul firmelor mici si mijlocii si al persoanelor fizice, mai ales prin acordarea de credite pentru consum.

Banca are o reteaua teritoriala de 24 de sucursale si aproximativ 340 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO