Burse - Fonduri mutuale

Actionarii Chimopar nu mai vor blocuri

04.07.2008, 22:01 24

Actionarii Chimopar (CPR) au respins vanzarea unui teren de 7,2 hectare din Bucuresti catre compania franceza Vinci, care intentiona sa dezvolte un proiect imobiliar din care producatorul de substante chimice sa detina 50%, potrivit unei raportari transmise BVB.
Terenul pe care urma sa fie dezvoltat proiectul este situat in zona bulevardului Theodor Pallady, in zona de sud-est a Bucurestiului. Potrivit analistului imobiliar Radu Zilisteanu, pretul unui metru patrat de teren in aceasta zona depaseste 500 de euro, ceea ce ar insemna ca terenul poate fi evaluat la peste 36 mil. euro.
Producatorul de substante chimice si-a majorat recent capitalul social cu 2,66 mil. lei, la 25,85 mil. lei, in principal prin aportul actionarului majoritar, Jafco Holding Romania. Chimopar a anuntat la inceputul lunii iunie ca va infiinta doua firme, specializate in fabricarea de produse sanitare din hartie, precum si in reciclarea pet-urilor, investitiile necesare inceperii acestor activitati depasind suma de 10 mil. euro.
Producatorul de substante chimice din Bucuresti mizeaza, in acest an, pe venituri totale de 34,76 mil. lei, cu 17% peste nivelul consemnat anul trecut.
Cheltuielile totale vor creste, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli, la 37,84 mil. lei, cu 8,1% peste suma raportata pentru anul 2007, iar pierderile se vor reduce cu 41%, la 3,11 mil. lei.
Compania, ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata valorilor mobiliare necotate, are o capitalizare de 15 mil. euro, ultimul pret fiind de 6 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO