Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Retrasib Sibiu intră mâine pe bursă

Autor: Adrian Cojocar

12.06.2011, 23:33 181

Titlurile producătorului de transformatoare electrice RetrasibSibiu (RTRA) vor intra marţi la tranzacţionare la categoria a II-aa Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după ce au fost recentpromovate de pe piaţa RASDAQ.

Firma de brokeraj care a consiliat compania în transferul pebursă a fost IFB Finwest Arad. Retrasib este controlată de fraţiiCălin şi Octavian Buzoianu, doi dintre cei mai puternici oameni deafaceri din Cluj şi care deţin împreună circa 80% din acţiuni, ceamai mare parte a acţiunilor fiind controlate prin intermediulfirmei Institut Proiect din Cluj, care are o participaţie deaproape 49% din acţiunile Retrasib, după ce a deru­lat o ofertăpublică de preluare prin care a strâns din piaţă 22% din acţiunipentru 5,62 mil. lei (1,36 mil. euro).

Compania s-a remarcat în ultimii ani prin creşteri puternice lanivelul afacerilor, acestea urcând de 10 ori în ultimii cinci ani.Anul trecut, afacerile Retrasib au fost de 47,5 mil. lei (11,3 mil.euro), de 2,5 ori mai mari decât în 2009, iar profitul net a urcatcu 85%, la 3,83 mil. lei (0,9 mil. euro).

Retrasib produce transformatoare de capacitate mare şi livreazăpentru unele dintre cele mai importante companii din sectorul dedistribuţie a energiei precum Transelectrica Bucureşti şi EnelDistribuţie România.

Ultima tranzacţie cu acţiunile Retrasib pe piaţa RASDAQ s-aderulat la un preţ de 0,51 lei/unitate, care evaluează compania la6,1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO