Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SafeTech Innovations, raliu de 13,9% marţi la bursă după ce compania a publicat rezultatele pe 2020: profit net în creştere cu 148% şi venituri cu 43% mai mari

Acţiunile SafeTech Innovations, raliu de 13,9% marţi la...

Autor: Tibi Oprea

02.03.2021, 12:46 546

Acţiunile SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE) se apreciau marţi la ora redactării acestei ştiri cu 13,9%, pe fondul unor tranzacţii de 1,6 mil. lei, la o zi după ce compania românească de securitate cibernetică a publicat rezultatele financiare anuale preliminare aferente anului 2020, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Acţiunile au atins în timpul şedinţei o valoare maximă de 37,4 lei pe unitate, un preţ cu 18,4% mai mare faţă de cel din şedinţa precedentă. Compania are 98,8 mil. lei capitalizare. Cu aprecierea de marţi, SafeTech ar avea 112,5 mil. lei valoare bursieră, arată calculele ZF.

SafeTech a raportat pentru 2020 venituri consolidate de 14,7 mil. de lei, în creştere cu 43% faţă de anul 2019 şi un profit net de 3,1 mil. de lei, în creştere cu 148%.

„Într-un an marcat de o pandemie globală, în care companiile s-au luptat să funcţioneze în continuare, afacerea noastră a prosperat. Doresc să mulţumesc întregii echipe Safetech Innovations pentru contribuţia adusă în dezvoltarea companiei pe parcursul anului trecut” a spus Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

În linie cu politica de dividende a Safetech Innovations, conducerea va propune în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 16 aprilie 2021, o capitalizare de 2,5 milioane lei din profit şi distribuirea de dividende în numerar în valoare de 437.500 de lei. Astfel, acţionarii vor primi pentru fiecare acţiune deţinută, 4 acţiuni gratuite SAFE, precum şi 0,14 lei.

„Considerăm că acest echilibru între capitalizare şi distribuire de numerar este unul perfect şi oferă companiei capital suficient pentru continuarea dezvoltării accelerate. În acelaşi timp, acţionarii Safetech Innovations sunt recompensaţi pentru încrederea acordată afacerii noastre”, a mai declarat Victor Gânsac.

SafeTech Innovations a fost listată pe piaţa AeRO anul acesta pe 29 ianuarie. Faţă de preţul de 4 lei pe unitate la care au fost vândute acţiunile în plasamentul privat, emitentul se tranzacţionează în creştere cu circa 800%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO