Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Turbomecanica accelerează cu 11% după revenirea pe profit

Acţiunile Turbomecanica accelerează cu 11% după...

Autor: Roxana Pricop

04.11.2015, 00:03 555

Titlurile producătorului de componente de aeronave Tur­bomecanica Bucureşti (simbol bursier TBM) au crescut pu­ternic în şedinţa de marţi, cu până la 11%, după ce com­pania a anunţat revenirea pe profit în primele nouă luni din an graţie comenzilor în creştere de la IAR Ghimbav şi Mi­nisterul Apărării.

Cotaţia acţiunilor TBM a urcat până la 0,0346 de lei, refe­rinţă la care capitalizarea bursieră a companiei este de 12,7 mi­lioane de lei. Compania a înregistrat un profit net de aproape 2 mi­l. lei în primele nouă luni din acest an, faţă de pierderi de 2,5 mil. lei în acelaşi interval al anului trecut. Afacerile companiei au avansat cu 22%, până la 34,3 milioane de lei. Mare parte din cifra de afaceri a companiei provine de pe piaţa locală şi doar 5 milioane de lei reprezintă producţia trimisă la export. Principalii clienţi ai companiei pe piaţa locală sunt IAR Ghimbav şi Ministerul Apărării.

În trimestru al treilea, profitul companiei a fost de 2,8 milioane de lei, în condiţiile în care în primele două trimestre, compania a raportat pierderi. Spre comparaţie, în trimestru al treilea al 2014, compania a raportat pierderi de circa 3 mil. lei.

Producătorul de componente aviatice Turbomecanica esti­mează că anul acesta va obţine primul rezultat pozitiv din 2007, cu condiţia ca tensiunile din Ucraina să continue. Tur­bo­mecanica şi-a bugetat pentru anul 2015 afaceri de 50 milioane de lei şi un rezultat net de 2,9 milioane de lei. Compania a fost pe pierderi în fiecare an între 2008 şi 2014.

Cel mai mare acţionar al companiei este Radu Viehmann, directorul general, cu o deţinere de circa 26% din acţiuni. Ciorapciu Dana Maria deţine 15%, iar Ciorapciu Sorin Tudor deţine 9,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO