Burse - Fonduri mutuale

Adamescu si-a dublat profitul la Unirea in T3

24.11.2009, 00:00 18

Magazinul Unirea Shopping Center (SCDM) din centrul Capitalei,controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, a inregistrat intrimestrul al treilea un profit net de 5,3 mil. lei (1,24 mil.euro), de aproape doua ori mai mare decat in perioada similara alui 2008, in conditiile in care cifra de afaceri a ramas constanta,la 24 mil. lei (5,6 mil. euro).

Pe primele noua luni, Unirea Shopping Center a inregistrat unprofit net de 13,9 mil. lei (3,27 mil. euro), in crestere cu 8,4%fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Afacerile lanoua luni s-au ridicat la 73 mil. lei (13,9 mil. euro).

Centrul comercial, situat aproape de kilometrul zero alBucurestiului, este unul dintre cele mai vizitate malluri, avandcirca 40.000 de vizitatori zilnic. Pe de alta parte, si chiriilesunt printre cele mai mari din Capitala, situandu-se la circa 40 deeuro pe metrul patrat.

Unirea Shopping Center opereaza un centru comercial sub acelasibrand si in Brasov, care a fost deschis la inceputul lui 2008.Contributia mallului din Brasov la cifra de afaceri a companieieste insa de circa 20%, cea mai mare parte a afacerilor provenindde la magazinul din Bucuresti.

Unirea Shopping Center este controlat in proportie de 74% deNova Trade, firma familiei Adamescu, in timp ce Dan Adamescu detinein nume propriu circa 3% din actiuni.

Compania avea la inceputul anului circa 7,6% din actiunileproprii, pe care si-a anuntat intentia sa le vanda prin ofertapublica. SIF Muntenia controleaza un pachet de 10%.

Actiunile Unirea Shopping Center sunt listate pe piata RASDAQ,insa se tranzactioneaza rar. Ultima tranzactie s-a realizat pe 10noiembrie, la pretul de 72,8 lei, capitalizarea companiei fiind de50,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO