Burse - Fonduri mutuale

Administratorii BVB convoacă acţionarii în iunie pentru a discuta înjumătăţirea capitalului social

Administratorii BVB convoacă acţionarii în iunie pentru a discuta înjumătăţirea capitalului social

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

28.04.2011, 10:26 60

Consiliul deAdministraţie al Bursei de Valori (BVB) a convocatacţionarii pentru data de 24 iunie, pentru a discuta înjumătăţireacapitalului social, după ce în urmă cu două săptămâni a respinssolicitări similare deoarece nu îndeplineau condiţiile de "fond şiformă".

De asemenea, pe ordinea de zi seregăseşte şi propunerea de completare a Actului Constitutiv prinintroducerea unor amendamente privind obligativitatea alegeriimembrilor Consiliului Bursei prin metoda votului cumulativ, încondiţiile expirării mandatului membrilor actuali sau a revocăriimajorităţii administratorilor.

Propunerile sunt similare celorprezentate în urmă cu două săptămâni de mai mulţi acţionari,respectiv diminuarea capitalului social, de la 76,7 milioane lei la38,3 milioane lei şi distribuirea diferenţei către acţionari, şialegerea Consiliului de Administraţie prin metoda votuluicumulativ.

Administratorii au respins la aceadată completarea AGA din 29 aprilie, însă au menţionat că acestesolicitări vor fi puse pe ordinea de zi a următoarei adunărigenerale.

Membrii Consiliului BVB au decismiercuri convocarea AGA, potrivit unui raport publicat joi pesite-ul Bursei.

Reducerea capitalului ar urma săse realizeze prin diminuarea valorii nomninale a acţiunilor de la10 lei la 5 lei, iar diferenţa să fie restituităaţionarilor.

Votul cumulativ este solicitat decele mai multe ori de acţionari minoritari care vor să îşi numeascăcel puţin un membru în consiliul de administraţie al uneisocietăţi. Practic, prin multiplicarea numărului de voturi pe carele deţine un acţionar cu numărul posturilor de membru în CA,voturile exprimate sunt cumulate în favoarea unui singurcandidat.

În AGA de vineri, acţionarii voralege un membru în Consiliul de Administraţie, după demisia luiDaniel Ţepeş. Propunerea CA al BVB pentru locul vacant esteadministratorul provizoriu, Greg Konieczny, vicepreşedinteleFranklin Templeton şi managerul de portofoliu al FonduluiProprietatea (FP).

Tot la adunarea generală dinaprilie, acţionarii BVB vor discuta şi fuziunea de principiu cuSibex, în calitate de societate absorbită.

Acţiunile BVB au închis şedinţa demiercuri la un preţ de 41,2 lei pe uniatte, cu 1,44% sub referinţă.La această cotaţie, capitalizarea Bursei este de 316,17 milioanelei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO