Burse - Fonduri mutuale

Adrian Simionescu, Finans Securities: Aducem doua companii pe BVB in 2008

Adrian Simionescu, Finans Securities: Aducem doua companii pe BVB in 2008

Adrian Simionescu, directorul general al societatii de brokeraj Finans Securities: Vrem sa contribuim la desfasurarea de oferte primare initiale si suntem in tratative cu mai multe companii din Romania, iar cu doua dintre acestea discutiile sunt deja avansate

19.06.2007, 17:08 443

Finans Securities intentioneaza sa aduca pe Bursa cel putin doua companii romanesti cu afaceri de peste 100 de milioane de euro in urmatorul an, conform reprezentantilor firmei de brokeraj.
"Strategia noastra implica o orientare spre piata de primara. Vrem sa contribuim la desfasurarea de oferte primare initiale si suntem in tratative cu mai multe companii din Romania, iar cu doua dintre acestea discutiile sunt deja avansate", a declarat pentru ZF Adrian Simionescu, directorul general al societatii de brokeraj Finans Securities.
El mai spune ca societatea de brokeraj are deja clienti cateva fonduri de investitii care sunt interesate sa obtina participatii in cadrul companiilor romanesti.
Alte noutati pe care societatea de brokeraj le pregateste investitorilor sunt o platforma de tranzactionare online, tranzactiile pe pietele externe si tranzactionarea in marja.
Toate aceste servicii sunt oferite de unele dintre casele de brokeraj romanesti, iar Finans Securities intentioneaza sa aduca aceste noi elemente in conditiile in care in publicul tinta al societatii intra si persoanele fizice. Adrian Simionescu spune ca Fianans se axeaza in principal pe investitorii institutionali, dar ca partea de retail nu va fi neglijata de catre companie.
"Vom pune accent pe investitorii institutionali, dar vom folosi resursele grupului din care facem parte pentru a dezvolta si segmentul de retail", spune Simionescu.
"Din ce in ce mai multi clienti solicita tranzactii in marja pentru ca randamentele pe Bursa sunt superioare celor bancare, si in plus exista perspective ca acestea sa mai creasca", spune Simionescu.
Broker Cluj si BT Securities sunt societatile de brokeraj care ofera deja servicii de tranzactionare in marja, mai exact finantarea acestora. De altfel, reprezentantii Broker Cluj au declarat ca de la inceputul anului au acordat deja finantari de 18,5 milioane de euro in acest scop. Tranzactiile in marja reprezinta cumpararea de actiuni cu bani imprumutati de la broker.
Desi au debutat pe piata romaneasca recent, aceste tranzactii nu inregistreaza un "boom", se arata intr-un raport al societatii de brokeraj Intercapital. Razvan Pasol, presedintele Intercapital, mai arata ca dezvoltarea finantarilor de tranzactii in marja se va face treptat, odata ce investitorii vor capata incredere in acest tip de creditare.
Simionescu mai crede ca ar fi foarte folositor pentru Bursa din Romania sa aduca noi oportunitati de investire pentru jucatorii locali si cei externi. El enumera printre lucrurile care trebuie facute pentru a ridica piata de capital: tranzactionarea titlurilor de stat, listarea Fondului Proprietatea si aducerea la cota bursei a cat mai multor companii aflate in proprietatea statului.
"Listarea Fondului Proprietatea ar fi un castig pentru mai multe parti. Pe de-o parte ar castiga investitorii, iar pe de alta parte persoanele care au primit titluri ar avea ocazia sa fie despagubite", mai spune directorul de la Finans Securities.
Finans Securities ocupa dupa primele cinci luni ale anului locul 46 in topul brokerilor, cu tranzactii intermediate in valoare totala de 48 mil. lei (14,3 mil. euro) si o cota de piata de 0,32%. Finans Securities isi va schimba numele in Vienna Investment Trust, dupa ce a fost achizitionata de Vienna International Holding de la Finansbank. Vienna International Holding face parte din acelasi grup financiar cu Vienna Insurance, care controleaza Omniasig, Agras si Unita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO