Burse - Fonduri mutuale

Adrian Tănase, noul şef al bursei: Nu văd o promovare a bursei româneşti din partea MSCI mai devreme de 2020

Adrian Tănase, noul şef al bursei: Nu văd o promovare a bursei româneşti din partea MSCI mai devreme de 2020

Adrian Tănase, şeful BVB: Cumva trebuie să fim realişti în ceea ce priveşte furnizorul de indici MSCI, însă la FTSE se poate întâmpla într-un best-case scenario (cel mai bun scenariu posibil - n. red.) să fim upgradaţi anul acesta

Autor: Dan Grigore Ivan

28.02.2018, 00:05 701

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pentru următorii patru ani, consideră că o eventuală promovare a pieţei româneşti de capital de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă din partea agenţiei MSCI devine probabilă din 2020, iar în cazul FTSE Russell, în cel mai optimist scenariu, 2018 poate fi anul în care România face saltul spre o bază de investitori mai consistentă.

„Sunt doi furnizori de indici care se uită la România pentru promovare: FTSE şi MSCI. Ne aflăm mult mai aproape de a fi upgradaţi (promovaţi - n. red.) de unul dintre furnizori: FTSE. Şi există şanse să fim upgradaţi de către acest furnizor de indici, însă cel mai importatant furnizor de indici pentru pieţele emergente este MSCI, iar aici nu văd că se va întâmpla acest lucru mai devreme de 2020, pentru că la MSCI nu suntem nici măcar pe watchlist (lista de monitorizare - n. red.) pentru a fi upgradaţi“, spune Adrian Tănase în cadrul unui interviu susţinut în emisiunea „Întâlniri capitale“, la postul Radio România Bucureşti. „Cumva trebuie să fim realişti în ceea ce priveşte furnizorul de indici MSCI, însă la FTSE se poate întâmpla într-un best-case scenario (cel mai bun scenariu posibil - n. red.) să fim upgradaţi anul acesta“, a completat Tănase.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO