Burse - Fonduri mutuale

Afacerile şi profitul Zentiva au crescut cu peste 60% anul trecut

Afacerile şi profitul Zentiva au crescut cu peste 60%...

Autor: Radu Bostan

13.02.2015, 19:01 608

Cifra de afaceri şi profitul net ale producătorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), parte a grupului francez Sanofi, au crescut cu 65% anul trecut, la 395 milioane de lei şi, respectiv, 61,5 milioane de lei.

"Am înregistrat o creştere de 30% a producţiei locale, ajungând la un volum total de 62 de milioane de unităţi comerciale. Principalii factori care au contribuit la realizarea acestor rezultate au fost, pe de o parte, câştigarea de către unitatea industrială locală a unei licitaţii importante pentru un produs destinat pieţei din Germania, iar pe de altă parte, începerea în avans a producţiei de peleţi, dedicate pieţelor din Marea Britanie şi Franţa", a spus Christophe Gourlet, preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva, într-un comunicat de presă emis după închiderea bursei.

Acţiunile Zentiva pe Bursa de la Bucureşti s-au apreciat cu 2,3% în şedinţa de vineri, închizând la 1,555 lei/titlu. Compania are o capitalizare de 648,7 milioane de lei, fiind cel mai mare producător de medicamente de pe bursă.

"Prioritatea strategică de a ne consolida activitatea de export, precum şi investiţiile continue în unitatea noastră de producţie au condus la obţinerea unei  performanţe industriale excepţionale în 2014. (...) În acest moment, activitatea de export reprezintă 40% din totalul producţiei locale, performanţă care sporeşte contribuţia noastră la economia locală", a mai arătat preşedintele Zentiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO