Burse - Fonduri mutuale

AIPC: Neregulile grupului Chelu de la Argus sunt o pată neagră de imagine pentru piaţa de capital

Autor: Adrian Ionut Cojocar

26.09.2011, 14:36 482

ReprezentanţiiAsociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) consideră că preluarea în mod abuziv a controlului producătorului de uleiuri Argus Constanţa (UARG) de către grupul lui Cătălin Chelu afectează imaginea pieţei de capital.

Aceştia consideră că omul de afaceri din Galaţi este vinovat pentru neregulile de la ultima AGA, în care o parte a acţionarilor şi administratorii societăţii nu au putut intra în societate pentru a participa la adunarea acţionarilor.

"Deoarece singurii doi administratori ai societăţii precum si mai mulţi acţionari nu au avut acces la A.G.O.A., considerăm că "aşa-zisa" adunare generală a acţionarilor s-a ţinut cu încălcarea art. 70 alin (2), art. 129 alin. (1) si art. 142 alin. (2) lit. e din Legea 31/1990, precum si art. 243 din Legea nr. 297/2004, fapt care duce la nulitatea acesteia. Considerăm că de faptele menţionate mai sus se face vinovat grupul de persoane si societăţi comerciale care gravitează în jurul domnului Cătălin Chelu", spun reprezentanţii AIPC.


Aceş
tiaspun că CNVM trebuie să demareze de urgenţă o investigaţie şi să ia măsuri pentru sancţionarea vinovaţilor pentru neregulile de la societatea argeşeană.


"Faptele grupului de investitori care au preluat în mod abuziv controlul asupra societăţii Argus sunt o pată neagră pe imaginea şi-aşa destul de şifonată a pieţei de capital din România care, în cazul în care nu se iau toate măsurile necesare pentru stoparea abuzurilor de genul celor menţionate mai sus, nu va reuşi niciodată să iasă din conul de umbră în care este acum", au conchis reprezentanţii AIPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO