Burse - Fonduri mutuale

Albalact se muta langa Bucuresti cu o investitie de 3 mil. euro intr-un centru logistic

Albalact se muta langa Bucuresti cu o investitie de 3 mil. euro intr-un centru logistic

Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba-Iulia

20.09.2007, 18:44 167

Actionarii Albalact au hotarat la ultima intrunire achizitia unui teren in suprafata de circa un hectar in comuna Afumati, investitie care se ridica la 1 mil. euro, restul de 2 mil. euro urmand sa fie alocate construirii si dotarii centrului pe acest teren.
"Prin noul centru logistic mizam pe o dublare a volumelor de produse lactate raportat la ce avem in prezent, prin imbunatatirea executiei de piata si deservirea tuturor categoriilor de clienti", spune Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba-Iulia.
Totodata, reprezentantii companiei sustin ca aceasta investitie va reduce cheltuielile de distributie si cele cu chiriile, precum si cresterea stocurilor in vederea desfacerii produselor.
Compania estimeaza ca noul centru logistic va fi deschis in vara anului urmator si va deservi Bucurestiul si zona de sud-est a tarii.
In prezent, distributia catre aceasta zona se face direct din fabrica de la Alba-Iulia si vizeaza in primul rand marile hipermarketuri.
"Am construit o noua fabrica pentru extinderea portofoliului de produse, dar, pentru ca acestea sa ajunga la consumatori, a fost nevoie si de un centru logistic pe masura", a declarat Traian Simion, directorul comercial al Albalact.
Reprezentantii companiei au mai precizat ca va fi nevoie de inca 2-3 luni pana cand noua fabrica va intra in parametrii normali de functionare.
Albalact intentioneaza ca la inceputul anului viitor sa intre pe segmentul de branzeturi care se vor produce in vechea fabrica, dupa mutarea productie de lactate in noua fabrica.
Albalact isi va majora capitalul social de peste trei ori, de la 19,4 mil. lei (5,8 mil. euro) la 66,9 mil. lei (20,3 mil. euro), pentru a sustine programul de investitii, inclusiv construirea unei fabrici de branzeturi.
Operatiunea se desfasoara prin aport in numerar din partea actionarilor, in suma de 38,8 mil. lei (11,7 mil. euro), si incorporarea rezervelor firmei, de 8,6 mil. lei (2,6 mil. euro).
Segmentul de branzeturi avea o pondere de 3% in afacerile companiei pe anul trecut.
Luand in calcul capacitatile de productie exploatate in acest moment, compania previzioneaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 45-50 mil. euro, comparativ cu nivelul de 28,8 mil. euro (102,1 mil. lei) in 2006.
In ceea ce priveste nivelul profitului, Raul Ciurtin spune ca acesta va depinde de cat de mult va cheltui compania pentru strategia de marketing in vederea promovarii produselor realizate in noua fabrica, care s-ar putea derula la finele acestui an sau la inceputul anului viitor.
Dupa primele sase luni, profitul Albalact se ridica la 6,8 mil. lei (2,1 mil. euro), in crestere de circa 12 ori fata de perioada similara din 2006, pe fondul unor afaceri mai mari cu 76%, la 74,8 milioane de lei (23,8 mil. euro).
Actiunile Albalact Alba-Iulia erau cotate la inchiderea sedintei de ieri la pretul de 0,885 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de circa 175 mil. euro, luand in calcul actiunile emise in cadrul majorarii de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO