Burse - Fonduri mutuale

Alte dealuri cu 2% din capitalul SIF Banat-Crişana pe bursă

Alte dealuri cu 2% din capitalul SIF Banat-Crişana pe bursă

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Ionut Cojocar

16.02.2012, 16:23 292

Titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) au făcut astăzi din nou obiectul a trei tranzacţii speciale (n.red. pe piaţa de negociere -deal) prin care s-au transferat 11 milioane de titluri, reprezentând 2% din capitalul societăţii la un preţ mediu de 1,3 lei. Preţul de transfer a fost cu 9,7% mai ridicat decât cel de închidere din şedinţa precedentă. Valoarea celor trei transferuri cu titluri SIF Banat-Crişana (SIF1) s-a ridicat la 14,5 mil. lei (3,3 mil. euro).

Pe piaţa principală titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) piedeau 0,3%, la 1,2 lei/unitate.

Un pachet similar de acţiuni al societăţii de investiţii financiare s-a transferat ieri la un preţ ceva mai ridicat de 1,4 lei/unitate în cadrul a patru transferuri de 15,4 mil. lei.

Achiziţiile vin în contextul în care recent pragul de deţinere pe SIF-uri a fost majorat de la 1% la 5%, astfel că jucătorii instituţionali încearcă în această perioadă să-şi majoreze deţinerile în societăţile de investiţii financiare unde până acum legea le interzicea să aibă participaţii mai mari de 1%.

Acţionarii SIF Banat-Crişana încearcă de asemenea să strângă pachete de acţiuni şi pentru a avea o mai mare influenţă şi a se impune la următoarele adunări generale ale societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO