Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Franklin Templeton vor să transforme 7 mil. euro din rezervele Conpet în dividende. Acţiunile au sărit cu 25%

Autor: Adrian Cojocar

10.04.2011, 23:31 39

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP),a cerut transportatorului de produse petroliere Conpet Ploieşti(COTE), controlat de stat, distribuirea unor dividende record de 70de milioane de lei atât din profit, cât şi din rezervelesocietăţii. Suma este cu 30 mil. lei (7 mil. euro) peste profitulînregistrat de companie anul trecut, de circa 38,7 mil. lei,potrivit convocatorului publicat pe bursă.

Dacă propunerea va fi adoptată, dividendul brut oferit de Conpetpe acţiune se va ridica la 8,08 lei iar Fondul Proprietatea vaîncasa 14 mil. lei dividende de la societate. Conducerea Conpetpropusese iniţial distribuirea unor dividende de 34,8 mil. lei,reprezentând 90% din profitul realizat anul trecut, dividendul brutpropus fiind de 4,02 lei/acţiune.

Propunerea înaintată de Templeton vine în contextul în careConpet dispunea la finele anului trecut de lichidităţi consistente,în valoare de circa 170 mil. lei. Titlurile Conpet au înregistratvineri o creştere de 25% pe Bursă şi au închis la preţul de 50 delei/acţiune. La acest nivel Conpet este cea mai capitalizatăcompanie de pe RASDAQ, cu o valoare de piaţă de 105,2 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO