Burse - Fonduri mutuale

Amonil pune activele la bataie pentru gaz

06.04.2007, 21:16 15

Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia intentioneaza sa negocieze cu Distrigaz Sud un tarif care sa ii asigure reluarea activitatii in conditii de eficienta economica, conform hotararilor luate in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), desfasurata la sfarsitul lunii februarie.
Amonil propune Distrigaz gajarea activelor disponibile, a participatiilor la Amochim si Energochim, precum si a unei creante de 6 milioane de dolari, in contul datoriei de 25 de milionae de dolari pe care producatorul de ingrasaminte a acumulat-o fata de distribuitorul de gaze.
Compania mai considara ca in aceste situatii cererea de sechestru inaintata de Distrigaz luna trecuta nu mai are obiect.
O alta solutie propusa de Amonil este gajarea activelor societati catre compania elvetian Ameropa AG, un client important al combinatului chimic, care in schimb sa preia datoriile producatorului catre Distrigaz.
Pana la inchiderea editiei atat reprezentantii Amonil, cat si cei ai Distrigaz nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Consiliul de Aminstratie al Amonil a fost imputernicit sa incheie contracte de inchiriere a capacitatilor de productie in cazul in care negocierile cu Distrigaz Sud vor esua.
AGA a decis de asemenea si intocmirea unui plan de reesalonare a datoriilor Amonil intr-o perioada de 36 pana la 48 de luni de functionare.
Producatorul de ingrasaminte chimice a incheiat anul trecut cu pierderi de 21,6 mil. lei (6,14 mil. euro), fata de un profit net de 2 mil. lei (0,57 mil. euro) in 2005, iar cele mai mari pierderi le-a inregistrat in ultimul trimestru cand combinatul a disponibilizat majoritatea angajatilor.
Actiunile Amonil au pierdut 50% din valoare fata de maximul atins la sfarsitul anului trecut, de 0,103 lei/actiune. Ieri acestea au scazut cu 0,21%, pe fondul unei lichiditati reduse, iar la ultimul pret din piata, 0,0475 lei/titlu, capitalizarea bursiera a companiei era de aproape 16 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO