Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice: Ne vindem mai scump decat pe Bursa

22.09.2006, 20:12 11

Privatizarea producatorului de medicamente Antibiotice Iasi, ultimul jucator important ramas in portofoliul statului, ar trebui sa aduca un pret mai mare decat cel rezultat acum la Bursa, unde valoarea companiei se situeaza la 175 mil. euro, sustine Ioan Nani, directorul general al companiei.
In ceea ce priveste pretul la care producatorul s-ar putea vinde, Ioan Nani crede ca ar putea depasi capitalizarea bursiera a companiei, care este de 175 mil. euro.
"Ar trebui sa obtinem un pret mai mare decat cel de pe Bursa, daca e sa tinem seama de interesul tot mai mare pentru companiile romanesti", a mai spus reprezentantul Antibiotice Iasi. Achizitia Antibiotice ar putea reprezenta o ultima oportunitate pentru jucatorii straini de a intra pe piata locala, deoarece concurenta deja foarte puternica face dificila dezvoltarea organica.
Vanzarea Antibiotice ar putea surveni, in aceste conditii, la o perioada scurta de timp dupa ce pe piata s-au consumat alte doua tranzactii importante cu producatori locali. Sindan, aflat acum in portofoliul islandezilor de Actavis, si Terapia, achizitionata de indienii de la Ranbaxy.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit pana in prezent 15 scrisori de interes pentru producatorul Antibiotice Iasi care urmeaza sa fie scos la privatizare in perioada urmatoare.
"Sunt multe companii mari interesate de Antibiotice Iasi, dar si fonduri de investitii cu experienta pe piata farmaceutica", spune Ioan Nani.
Acesta a precizat ca pe lista potentialilor cumparatori se afla si doi producatori internationali cunoscuti, insa nu a dorit sa dezvaluie numele acestora, dintre care si o "mare companie" din China, cu un domeniu vast de activitate.
Recent, Antibiotice si-a desemnat evaluatorul, compania Darian Rom Suisse din Cluj-Napoca.
Actionarul majoritar al companiei este AVAS, care detine 53% din titluri. Alti actionari sunt fondul de investitii Broadhurst si SIF Oltenia.
Compania este unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din Romania si ocupa locul noua cu o cota de 3,2% pe o piata dominata de importatori. Antibiotice a raportat un profit net de 4,5 mil. euro la afaceri de 24,6 mil. euro in primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO