Burse - Fonduri mutuale

Arabii lui Taher nu prea mai au bani pentru Electroputere

29.01.2009, 18:30 38

Compania saudita Al-Arrab a subscris doar 5 mil. euro in cadrul majorarii de capital de la Electroputere Craiova (simbol bursier EPT), din cele 32 mil. euro cat i-ar fi revenit spre subscriere in cadrul operatiunii.

Consiliul de Administratie al producatorului de locomotive si echipamente electrice condus de omul de afaceri iordanian Fathi Taher, cel care i-a adus la Electroputere pe miliardarii arabi, a hotarat la sfarsitul anului trecut majorarea capitalului social cu 215,8 mil. lei (51 mil. euro), insa actionarii au subscris actiuni in valoare de doar 21,3 mil. lei (circa 5 mil. euro), de zece ori mai putin decat suma aprobata.
Nici Fathi Taher si nici ceilalti reprezentanti ai conducerii nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Desi nu a subscris intreaga suma care-i revenea, Al-Arrab isi va majora participatia detinuta la Electroputere de la 62,8% la 86,3%, in urma majorarii de capital, in conditiile in care subscrierile actionarilor minoritari au fost ca si inexistente. Firma Al-Arrab face parte din grupul Al Rajhi Investment Group, controlat de un miliardar arab in varsta de 88 de ani.
La privatizarea companiei in 2007, Al-Arrab se angaja sa plateasca, pe langa pretul pachetului majoritar de 2,3 mil. euro, datoriile de 44 mil. euro ale Electroputere si garantiile comerciale catre banci, in valoare de 20 mil. dolari.
In plus, compania saudita trebuia sa asigure un capital de lucru de 37 mil. euro si sa realizeze investitii pentru dezvoltarea si retehnologizarea uzinei in valoare de 23 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO