Burse - Fonduri mutuale

ASF începe să-i vâneze pe cei care tranzacţionează acţiuni în perioadele de dinaintea prezentării rezultatelor financiare

ASF începe să-i vâneze pe cei care tranzacţionează...

Autor: Cristina Bellu

13.02.2017, 00:03 1475

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avertizat un membru al consiliului de administraţie al Comelf Bistriţa pentru că a tranzacţionat acţiuni ale companiei în perioadele închise, înainte de publicarea rezultatelor financiare.

„Având în vedere că în cursul perioadei închise aferente publicării rezultatelor financiare semestriale, în zilele de 15 şi 18 iunie 2016, Babici Emanuel, în calitate de membru în consiliul de administraţie al Comelf Bistriţa, a realizat tranzacţii cu acţiuni ale societăţii, se acţionează cu avertisment pentru nerespectarea dispoziţiilor privind abuzul în piaţă“, precizează instituţia.

Începând cu 3 iulie 2016, prevederile Regulamentului UE 596/2014 privind abuzul pe piaţă au devenit aplicabile în mod direct în România, respectarea şi încadrarea în dispoziţiile acestuia fiind obligatorii pentru subiecţii vizaţi.

Comelf Bistriţa (CMF), care se ocupă cu fabricarea utilajelor pentru construcţii şi extracţie, va avea în acest an tranzacţii de circa 7 milioane de euro (35 mil. lei) cu companii din grupul Uzinsider, acţionarul majoritar al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO