Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a sărit de pragul de 5 miliarde de lei pe bursă

Banca Transilvania a sărit de pragul de 5 miliarde de...

Autor: Roxana Pricop

09.01.2015, 00:04 1131

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia bancă din sistem după ac­tive, a ajuns în prezent la o capitali­zare bur­sieră de 5,1 miliarde de lei (1,13 mld. euro), după ce acţiunile sale au cres­cut cu 24% în ultimele două săptămâni. Avan­sul acţiunilor TLV a însemnat un plus de aproape un miliard de lei la capita­lizarea băncii.

Acţiunile băncii se tranzacţionau în şedinţa de joi în creştere cu 1,98%, până la preţul de 1,958 lei/titlu, faţă de un avans de 1% al indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti. Faţă de 17 decembrie 2014, când preţul acţiunilor TLV a coborât la 1,57 lei/titlu din cauza temerilor investi­torilor cu privire la preluarea Volk­s­bank, acţiunile TLV au acum un avans de 24%.

Pe 10 decembrie, Banca Transil­vania a anunţat că va cumpăra Volk­sbank România, moment în care ac­ţiunile TLV se tranzacţionau la o cotaţie de 1,73 lei/titlu.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO