Burse - Fonduri mutuale

Boom-ul din agricultură a dublat profitul Mecanica Ceahlău

Autor: Adrian Cojocar

04.11.2011, 00:03 564

Producătorul de maşini agricole Mecanica Ceahlău (MECF) a raportat pe primele nouă luni ale acestui an un profit net de 6,8 mil. lei (1,6 mil. euro), câştig aproximativ de două ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea profitului a fost determinată de avansul vânzărilor cu 51,1% în acelaşi interval, până la 25,6 mil. lei (6,1 mil. euro).

"Preţurile cerealelor şi produselor agricole alături de plata subvenţiilor la hectar au fost principalii factori ce au impulsionat achiziţiile de maşini şi echipamente agricole. Piaţa produselor agricole a cunoscut un reviriment, fermierii şi-au asigurat sursele necesare investiţiilor în maşini şi echipamente agricole - societatea şi-a realizat cifra de afaceri în procent de 145% faţă de bugetul aprobat", spun reprezentanţii Mecanica Ceahlău.

Vânzările de tractoare nu au o pondere semnificativă în afacerile companiei, cele mai vândute produse ale Mecanica Ceahlău fiind semănătorile, care acoperă circa jumătate din afaceri, urmate de combinatoare şi cultivatoare. Compania deţine o cotă de circa 20% pe piaţa de maşini şi utilaje agricole din România.

După anunţarea rezultatelor acţiunile Mecanica Ceahlău înregistrau ieri un avans de peste 9%, la 0,131 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO