Burse - Fonduri mutuale

Brokerii de la Romcapital se extind pe fonduri de investitii

28.10.2008, 18:23 33

Societatea de administrare a investitiilor Romcapital Asset Management, din cadrul grupului de servicii financiare Romcapital, este in curs de autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Grupul Romcapital cuprinde patru firme, doua de brokeraj, SSIF Romcapital si GIF-Grupul de Intermediere Financiara, si doua cu activitati imobiliare, Romcapital Center, respectiv Romcapital Parc.
"Am depus documentatia de autorizare a societatii de administrare in urma cu cateva saptamani si asteptam avizul Comisiei", a spus Mircea Botta, presedintele societatii de brokeraj Romcapital, cu sediul in Timisoara.
Anul acesta, au primit avizul de functionare cinci administratori de investitii. Ultimul administrator autorizat de CNVM a fost Explore Asset Management, ridicand astfel la 22 numarul administratorilor de investitii activi pe piata locala.
Peste 70% din activele de peste un miliard de lei ale fondurilor de investitii sunt controlate in prezent de administratorii care fac parte din grupuri financiar-bancare, restul fiind disputat de administratorii independenti si de cei care fac parte din cadrul societatilor de brokeraj.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO