Burse - Fonduri mutuale

Brokerii lui Juravle lansează două fonduri închise de investiţii

Brokerii lui Juravle lansează două fonduri închise de investiţii

Autor: Roxana Pricop

26.04.2012, 00:04 1167

Societatea de administrare a investiţiilor Swiss Capital Asset Management, controlată de firma de brokeraj Swiss Capital la care sunt acţionari Bogdan Juravle şi Sorin Apostol, a primit undă verde de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru două fonduri închise de investiţii, Active Invest şi Active Plus, destinate investitorilor calificaţi.

Depozitarul activelor celor două fonduri este UniCredit Ţiriac Bank.

Acestea sunt primele fonduri închise din portofoliul societăţii de administrare care gestionează active nete de 8,6 milioane de lei în fondul deschis de investiţii Active Dinamic.

Active Dinamic este printre cele mai longevive fonduri mutuale de pe piaţa locală şi are investiţii în special în acţiuni ale companiilor tranzacţionate pe piaţa RASDAQ. În 2012, fondul Active Dinamic a obţinut un randament de 3,7%, sub performanţa principalilor indici bursieri.

Casa de brokeraj Swiss Capital este cel mai mare broker de pe bursa de la Bucureşti cu tranzacţii cu acţiuni intermediate în valoare de peste un miliard de lei în primele trei luni din an. Pe piaţa de asset management, Swiss Capital este un jucător de talie mică, având în vedere că gestionează active mai mici de 10 milioane de lei dintr-o piaţă totală a fondurilor mutuale de peste 7 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO