Burse - Fonduri mutuale

Brokerii veterani Actinvest şi Equity Invest au predat armele pe piaţa bursieră

Brokerii veterani Actinvest şi Equity Invest au predat...

Autor: Ioana Tudor

24.10.2014, 00:05 440
Equity Invest şi Actinvest, cele două firme de brokeraj cărora bursa de la Bucureşti le-a retras, la cerere, calitatea de participant la sistemul de tranzacţionare al BVB, deţineau împreună luna trecută 0,16% din piaţa de brokeraj, cu o valoare a tranzacţiilor cu acţiuni intermediate de 3,2 milioane de lei.
 
Equity Invest s-a poziţionat luna trecută pe locul 31 în rândul brokerilor de la BVB, cu tranzacţii de 1,9 milioane de lei (0,1% din valoarea lunară a tranzacţiilor). Actinvest a intermediat tranzacţii cu acţiuni în valoare de 1,2 mil. lei (0,06%).
 
Primele cinci cele mai mari firme de brokeraj bursier controlau împreună luna trecută 70% din piaţă, cu tranzacţii intermediate de circa 1,3 miliarde de lei.
 
Consiliul de Administra­ţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a decis săptămâna aceasta retragerea calităţii de participant la sistemul de tran­zacţionare al bursei a trei firme de brokeraj Actinvest, Equity Invest şi SIGI.
 
Retragerea calităţii de participant la bursă a Actinvest şi Equity Invest s-a realizat la cererea acestora, iar cea a SIGI  a avut loc în baza unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO