Brokerul Tradeville va renunţa din 5 august la tranzacţionarea de acţiuni americane pe Bursa de la Bucureşti din motive tehnice

14 iul 2016 Autor: Liviu Popescu

Răspunsul BVB: „Nu vedem nicio contradicţie cu strategia de dezvoltare a pieţei de capital din România“.

 
Brokerul Tradeville, un jucător de top trei după numărul de tranzacţii, va renunţa din 5 august la formarea de piaţă pentru acţiuni ale companiilor americane pe bursa de la Bucureşti din cauza unor motive tehnice care au ţinut de perioada de decontare a tranzacţiei.
 
„Modificarea în cauză  a survenit ulterior asumării de către Tradeville a unor parametri de market-maker şi au indus riscuri de neînde­pli­nire a acestora, în condiţiile în care piaţa americană a rămas pe varianta TĂ3, spre deo­sebire de cele europene care au trecut la va­rianta TĂ2“, au răspuns reprezentanţii Tra­de­ville la solicitarea ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.07.2016

 
Cuvinte cheie:
actiuni
, americane
, tranzactionare
, august
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide