Burse - Fonduri mutuale

Bursa a menţinut neschimbată componenţa indicilor

Bursa a menţinut neschimbată componenţa indicilor

Autor: Roxana Pricop

02.06.2015, 18:16 199

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că, în cadrul şedinţei trimestriale a Comitetului Indicilor care a avut loc azi, a hotărât menţinerea componenţei indicilor BET (principala referinţă a bursei), BET-TR (ce include divindele plătite de companiile din BET), BET-NG (al companiilor din energie), BET-FI (al SIF-urilor şi Fondului Proprietatea), BET-BK (destinat administratorilor de fonduri), BET-XT (al celor mai lichide 25 de companii), BET-XT-TR şi BET Plus (al întregii pieţei), precum şi ajustarea periodică a acestora.

Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor, respectiv valorile factorilor de free float, a factorilor de reprezentare şi a factorilor de corecţie a preţului vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 12 iunie.

Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 12 iunie şi vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 22 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO