Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de luni cu scăderi de peste 4% la toţi indicii

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de luni cu...

Autor: Roxana Rosu

23.03.2020, 10:11 252

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de luni cu scăderi de peste 4% la toţi indicii, în condiţiile în care ultimele două săptămâni au însemnat o scădere de aproape 22% şi pierderi de 43 miliarde lei din capitalizarea totală.

Indicele principal, BET, afişa la ora 10.10 un minus de 4%, BET-Fi,  al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, de 4,8%, iar indicele sectorului energetic, BET-NG, de 4,3%.

Dintre principalele companii listate, incluse în indicele BET, Banca Transilvania scade cu 1%, BRD cu 2%, Fondul Proprietatea cu 3,6%, iar Romgaz cu 4,5%.

După primele tranzacţii, majoritatea companiilor din energie erau încă pe verde, cu plus 5% la OMV Petrom , 3,7% la Transelectrica sau 3,7% la Electrica. 

Bursa de la Bucureşti înregistrează de la începutul anului o scădere de peste 25%, dinamică reflectată prin prisma indicelui principal BET, care a ajuns la valoarea de 7.024 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO