Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti anunţă şase listări dintr-un foc. Ce vor mai putea cumpăra investitorii?

Bursa de la Bucureşti anunţă şase listări dintr-un foc. Ce vor mai putea cumpăra investitorii?

Autor: Andrei Chirileasa

01.06.2011, 19:46 2457

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) aaprobat listarea pe sistemul alternativ de tranzacţionare CAN - ATSa acţiunilor companiilor germane Bayer, Deutsche Telekom şi E.On,potrivit unui anunţ al BVB.

Firma de brokeraj Tradeville va fi market maker pe cele treititluri, care se alătură acţiunilor producătorului auto Daimler,listate de BCR în noiembrie 2010.

De asemenea, conducerea BVB a mai aprobat listarea la categoriaa II-a a pieţei reglementate a acţiunilor producătorului detransformatoare electriceRetrasib Sibiu (RTRA).

Lista de instrumente noi este completată de contractele BrentCrude Oil Futures şi Silver Futures, pe preţul petrolului Brent şirepectiv pe preţul argintului, care vor completa oferta decontracte futures a BVB. Cele două contracte vor putea fitranzacţionate după emiterea certificatelor de înregistrare ainstrumentelor financiare derivate de către CNVM, precizeazăreprezentanţii BVB.

Consiliul de Administraţie al BVB a mai aprobat săptămânatrecută listarea titlurilor fondului de investiţii NEPI, nefiindîncă stabilită o dată pentru începerea tranzacţionării.

Joi, 2 iunie, va debuta la Bursă o emisiune de obligaţiuni emisede judeţul Timiş, în valoare de 100 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO