Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei locale de capital, va distribui acţionarilor dividende de 12,5 mil. lei. Randamentul, la 2,4%

Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei locale de...

Autor: Eduard Ivanovici

24.04.2024, 17:28 118

Bursa de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de lei din profitul de anul trecut, respectiv un dividend brut de 1,555 lei pe unitate, care asigură un randament de 2,4% pe baza preţului de tranzacţionare.

Acţionarii l-au votat pe Răzvan Raţ, fost CEO adjunct al BRK Financial şi actualmente vicepreşedinte al Transilvania Investments, în funcţia de membru în consiliul Bursei pentru durata rămasă din mandatul lui Robert Pană, aşa cum a scris astăzi ZF.

Evaluat în prezent la 521 de milioane de lei, emitentul a încheiat anul trecut cu venituri operaţionale consolidate de circa 83 de milioane de lei, în creştere cu 46% datorită listării Hidroelectrica. Profitul la nivel de grup a ajuns la 25,6 milioane, plus 146%.

Acţiunile BVB se tranzacţionează în scădere cu 1% anul acesta, pe un indice de referinţă BET în creştere cu 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO