Burse - Fonduri mutuale

Bursa deschide pe plus, dar reduce din ritmul de apreciere

Bursa deschide pe plus, dar reduce din ritmul de apreciere
27.05.2010, 11:16 15

Bursa locala a deschis sedinta de astazi pe crestere, pentru adoua zi consecutiv, insa aprecierile indicilor s-ar redusconsiderabil fata de sedinta de ieri. Cea mai mare crestere dinpiata, la aproape o ora de la deschidere, era inregistrata deindicele BET, al celor mai lichide zece titluri din piata, careurca cu 3,2%, aproape de pragul de 5.000 de puncte.

Si indicele BET-FI, care grupeaza cele cinci societatifinanciare, evolua in urcare, cu un avans de doar 2,6%, dupa ceieri indicele se aprecia cu aproape 8% in deschidere. Indiceletesteaza si el in urcare pragul suport de 20.000 de puncte.

Cea mai mare crestere la aceasta categorie era inregistra detitlurile SIF Oltenia (SIF5), de 3,5%.

In sectorul energetic, redat de indice BET-FI, titlurile OMVPetrom (SNP) inregistrau o crestere de peste 4,2% fata de cotatiade miercuri.

Valoarea transferurilor se ridica la 2,7 mil. euro, pe un volumcare depasea 18 milioane de actiuni.

Pe extern, indicii bursieri inregistrau, de asemenea, o reducerea ritmului de apreciere, indicle pan european, Euro Stoxx 50 urcandcu aproape 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO