Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Fondul imobiliar de investiţii alternative BT Property, cu active de 32 mil. euro, a achiziţionat Funshop Park Turda de la grupul polonez Scallier

Bursă. Fondul imobiliar de investiţii alternative BT...

Autor: Eduard Ivanovici

15.05.2024, 17:18 188

Fondul imobiliar de investiţii alternative BT Property a anunţat miercuri achiziţia Funshop Park Turda de la grupul polonez Scallier. Tranzacţia marchează intrarea fondului pe piaţa de retail, unde are ca obiectiv extinderea. Funshop Park Turda, parc de retail din judeţul Cluj, are peste 9.000 mp suprafaţă închiriabilă şi clădiri certificate BREEAM, după standarde internaţionale.

FIA Imobiliar BT Property, gestionat de BT Asset Management, companie de administrare a investiţiilor din cadrul grupului financiar Banca Transilvania, este destinat investitorilor profesionali şi este constituit pe perioadă nedeterminată. Fondul a fost lansat în anul 2022 şi are în prezent active de 32 de milioane de euro (circa 160 de milioane de lei).

Portofoliul său cuprinde imobile din România, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 40.000 mp, conform unui comunicat de presă.  Este primul fond de investiţii alternative specializat în investiţii imobiliare, autorizat în România de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO