Burse - Fonduri mutuale

Bursa le face un cadou brokerilor: comisioane cu 50% mai mici până la sfârşitul anului

Autor: Andrei Chirileasa

17.11.2010, 10:33 31

Consiliul de Administraţie al Bursei deValori Bucureşti (BVB) a hotărât în şedinţa de marţi 16 noiembriereducerea comisioanelor de tranzacţionare cu 50% pentru toateinstrumentele financiare disponibile la tranzacţionare pe pieţeleadministrate de BVB.

Reducerea este valabilă în perioada 17 noiembrie - 31 decembrie2010. Astfel, dacă pentru tranzacţionarea acţiunilor pe piaţaprincipală (regular) se plătea până acum un comision de 0,117% lavânzare şi 0,045% la cumpărare, până la finele anului comisioanelevor fi de 0,0585% la vânzare şi 0,0225% la cumpărare.

Bursa percepe aceste comisioane de la firmele de brokeraj carefolosesc sistemul BVB, care le includ mai departe în comisioanelepercepute de la clienţi. O scădere a comisioanelor de către BVB artrebui să determine astfel şi o scădere a comisioanelor plătite deinvestitori brokerilor, însă unele firme de brokeraj ar puteafolosi aceste reduceri pentru a-şi mai regla poziţia financiară pefinalul anului, în condiţiile în care brokerii s-au confruntat înultimele luni cu o scădere dramatică a veniturilor pe fondultranzacţiilor mici de pe Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO