Burse - Fonduri mutuale

Bursa londoneză, care caută angajaţi pentru centrul de servicii din România, schimbă regulile pentru a permite listarea Saudi Aramco

Bursa londoneză, care caută angajaţi pentru centrul de...

Autor: Bianca Ciocotisan

11.06.2018, 00:03 256

Bursa din Londra modifică regulile de tranzacţionare pentru ca gigantul petrolier Saudi Aramco să se poată lista pe platforma sa de tranzacţionare, relatează BBC. La începutul lunii mai, bursa de la Londra a anunţat că va deschide un centru de servicii financiare în Bucureşti, urmând să recruteze circa 200 de oameni.

În prezent bursa desfăşoară campania de recrutare. O nouă categorie premium pentru companiile controlate de stat a fost aprobată de Bursa de Valori din Londra, ceea ce va permite gigantului petrolier Saudi Aramco să-şi listeze acţiunile.

Bursa londoneză a fost acuzată că eludează regulile de guvernanţă corporativă pentru a atrage listarea pe bursă a Aramco, concurând la acest capitol cu Bursa din New York, deoarece se aşteaptă ca aceasta să fie cea mai mare listare a unei companii petroliere din lume. Un pachet de 5% din acţiunile companiei Aramco vor fi vândute într-o ofertă publică iniţială.

Aramco încă nu a confirmat unde sau dacă într-adevăr îşi va lista acţiunile la Londra, relatează BBC. Compania deţinută de stat Saudi Arabian Oil Co. şi-a majorat producţia la un record anual, în 2016, înainte ca OPEC şi alţi producători să-şi reducă livrările.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO