Burse - Fonduri mutuale

Bursa prinde aripi în şedinţa de vineri după ce premierul Ludovic Orban anunţă că unele companii de stat listate ar putea distribui dividende suplimentare

Bursa prinde aripi în şedinţa de vineri după ce...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2020, 11:07 1378

Bursa de la Bucureşti a deschis ultima şedinţă a săptămânii cu creşteri consistente la toate companiile din indicele principal, în contextul în care compa­ni­ile de stat, printre care şi cele listate, ar putea distribui dividende supli­mentare în funcţie de resursele dispo­nibile.

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri pentru ZF că Gu­ver­nul României anali­zează în prezent planurile de investiţii ale compa­ni­ilor de stat pentru a putea decide cui va solicita dividende supli­mentare. 

„O să mergem înainte cu solicitările de dividende suplimentare. Deocam­dată realizăm un pachet de măsuri de susţinere a economiei. Suntem într-o fa­ză de evaluare a resurselor pe care le avem dintre veniturile posibile, fie că vor­bim de finanţarea de pe piaţa inter­na­ţională, fie de finanţarea de pe piaţa in­ternă, respectiv creditarea bancară, obligaţiuni către populaţie, finan­ţări in­stitu­ţionale, fonduri europene“, spune Ludovic Orban într-o discuţie telefonică cu ZF.

Indicele principal, BET, afişa la ora 11.00 un avans de 1,3%, în timp ce BET-Fi, compus din Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, s-a apreciat cu 0,6%. 

Cea mai mare creştere este înregistrată de indicele sectorului energetic, BET-NG, care are un plus de aproape 2%.

Dintre principalele companii, cele mai puternice creşteri sunt în sectorul energetic, cu un plus de 2,7% la OMV Petrom, 2,16% la Nuclearelectria, 1,5% la Romgaz şi TRansgaz.

În acelaşi timp, Banca Transilvania are plus 0,9%, BRD de 0,7%, Medlife 0,6%, Purcari 1,9% şi FOndul Proprietatea 0,8%.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO