Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Vrancart, companie unde investesc fraţii Pavăl de la Dedeman, a trecut pe pierdere de 5 mil. lei în primele trei luni din an. Veniturile, cu 22% mai mici

Bursă. Vrancart, companie unde investesc fraţii Pavăl...

Autor: Eduard Ivanovici

15.05.2024, 18:18 163

Producătorul de carton ondulat, hârtie igienico-sanitară şi ambalaje de carton Vrancart (VNC) a încheiat primele trei luni din an cu o pierdere netă de 5 milioane de lei, de la un profit de 3,5 milioane în T1/2023, potrivit raportului publicat la Bursă.

„Evoluţia societăţii în primele trei luni ale anului 2024 a fost influenţată de volumele produse şi serviciile vândute în prima parte a trimestrului, dar şi de preţurile de vânzare în scădere, în contextul în care costurile nu au urmat acest trend. Totodată, cheltuielile salariale şi cele cu serviciile prestate de terţi au înregistrat creşteri”, reiese din document.

Veniturile s-au diminuat cu 21,5% la 92,7 milioane de lei, în vreme ce cheltuielile au ajuns la 97,4 milioane, de la 114 milioane de lei pe 31 martie 2023. Rezultatul operaţional a constat într-o pierdere de 2,6 milioane de lei.

Lion Capital (LION) este cel mai mare acţionar al societăţii, cu 76% din capitalul social, fiind urmat de Pavăl Holding (17,3%), vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman.

Vrancart afişează o capitalizare de 262 de milioane de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 8,5% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 2,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24