Burse - Fonduri mutuale

Bursa vrea sa atraga investitorii cu televizorul

26.11.2007, 20:07 16

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a demarat prima campanie de publicitate televizata de la infiintarea acesteia, cu scopul promovarii pietei de capital si a incurajarii investitiilor pe Bursa din partea persoanelor fizice.
Lunar, la Bursa de Valori Bucuresti fac tranzactii in medie circa 10.000 de investitori romani (conturi active), numar care nu a variat semnificativ fata de anii precedenti. Bursa si-a luat angajamentul acum un an sa aiba 300.000 de conturi active pana in 2010.
Conducerea BVB a sesizat in urma unui sondaj realizat anul trecut ca cei mai multi dintre cei intervievati aveau foarte putine cunostinte despre activitatile bursiere.
Ca urmare a acestui fapt, conducerea Bursei a decis sa demareze o campanie structurata pe doua directii, respectiv discutii cu directorii din companiile romanesti care intrunesc conditiile de listare la BVB si initierea unei campanii publicitare pentru atragerea atentiei publicului larg asupra pietei de capital.
"Dorim ca acest tip de investitii sa devina mai usor de inteles, accesibil si agreabil pentru cei care se gandesc la economiile lor. Ca institutie centrala a pietei de capital din Romania consideram ca este de datoria noastra sa explicam rolul pietei de capital, de a creea cadrul pentru ca acele companii care reprezinta motorul economiei sa se finanteze devenind in acelasi timp mai transparente si pentru ca populatia sa isi plaseze cat mai eficient resursele financiare", a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB.
Campania televizata va avea ca slogan "Informeaza-te despre Bursa", care face trimitere catre siteul Bursei.
Campania prevede in prima faza difuzarea a doua spoturi publicitare si se va incheia la data de 21 decembrie, urmand ca aceasta sa fie reluata anul viitor. Brokerii de pe piata s-au aratat in nenumarate randuri nemultumiti de faptul ca Bursa nu desfasoara activitati de promovare atat cat ar trebui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO