Burse - Fonduri mutuale

BVB se listeaza, dar mai tarziu

BVB se listeaza, dar mai tarziu

Septimiu Stoica

16.05.2007, 18:04 11

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu a luat inca o decizie de listare pe piete internationale, fiind nevoie ca o astfel de operatiune sa fie precedata de cresterea volumelor tranzactionate, a declarat marti presedintele institutiei, Septimiu Stoica.
"Listarea trebuie sa aiba loc intai la Bucuresti. Nu am ajuns inca la o decizie de a lista BVB, insa aceasta ipoteza nu a fost abandonata. Posibilitatea a fost lasata pentru mai tarziu, fara insa ca procesul sa fie oprit", a afirmat Stoica.
El a aratat ca BVB va continua insa sa cumpere actiuni la alte burse din strainatate.
"Am investit la alte burse inca din 2006 si am facut-o pentru a castiga experienta. Investitiile au fost profitabile, iar randamentul a fost mai bun decat cel obtinut pentru depozite", a adaugat Stoica.
BVB isi propune sa atinga in urmatorii trei ani o capitalizare de 40 de miliarde de euro si valori zilnice ale tranzactiilor de 50 de milioane de euro, fata de o capitalizare de 25 de miliarde de euro in prezent si tranzactii zilnice in valoare de circa 20 de milioane de euro.
Printre planurile Bursei se mai numara si crearea si lansarea de produse derivate si infiintarea unei agentii de rating. Printre bursele internationale care sunt interesate de o colaborare cu Bursa de Valori se numara si Bursa de Valori de la Varsovia. Aceasta, detinuta de statul polonez, ar putea avea in vedere inceperea unor discutii pentru identificarea unei modalitati de colaborare cu Bursa de Valori Bucuresti, a declarat ieri la Bucuresti Lidia Adamska, membru al Consiliului de conducere al institutiei poloneze.
"Suntem deschisi pentru cooperare cu toate bursele din regiune. Fiecare piata este diferita, iar abordarile noastre sunt specifice fiecarei situatii. Dupa ce vom purta discutii, vom putea gasi o modalitate de colaborare si cu BVB", a spus Adamska. Bursa din Varsovia a propus o colaborare similara si pietei din Sofia. Ea a aratat ca o eventuala solutie ar dubla listarea pe cele doua piete a unor companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO