Burse - Fonduri mutuale

Care sunt riscurile investiţiei la Hidroelectrica aşa cum apar ele în prospect. Riscurile pot afecta planul de dezvoltare şi profitabilitatea unei companii

 Care sunt riscurile investiţiei la Hidroelectrica aşa...

Autor: Tibi Oprea

27.06.2023, 00:07 2315

Orice investiţie presupune un risc şi evident că nici Hidroelectrica nu poate să fie excepţia de la regulă, mai ales în contextul în care activează într-unul din cele mai reglementate sectoare din România, cel al energiei.

Cândva în insolvenţă (intrată în 2012 şi ieşită după cinci ani), acum Hidroelectrica este în plin proces de derulare a unei oferte de vânzare de acţiuni de maxi­mum 8,8 mld. lei. Printre riscuri se numără politica inter­venţionistă a guvernului, în sensul unor posibile regle­mentări impuse producătorilor de energie, condiţiile climatice schimbătoare, fluctuaţiile preţurilor energiei electrice, dar şi posibilele piedici în calea investiţiilor.

Primul risc înaintat în prospect investitorilor se referă la modificarea reglementărilor sau politicilor guvernamentale, în special ca urmare a unui nivel crescut de intervenţie a Guvernului pe piaţa energiei electrice, ceea ce ar putea avea efecte semnificative şi negative asupra activităţii grupului.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO