Burse - Fonduri mutuale

Micii investitori au subscris acţiuni Hidroelectrica de 830 mil. lei în două zile. Au mai rămas şase zile din ofertă

Micii investitori au subscris acţiuni Hidroelectrica de...

Autor: Liviu Popescu

27.06.2023, 07:22 1314

♦ „Confirmă faptul că banii aşteptau de pe margine“

♦ Încă trei zile cu discount de 3% pentru retail

A doua zi din oferta de listare la Bursa de Valori Bucureşti a producătorului de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) a adus din partea investi­torilor subscrieri mai mari faţă de cele din prima zi a ofertei, din 23 iunie, arată datele agregate de Ziarul Financiar.

Iar asta îi determină pe analişti să caracterizeze acest interes pentru o companie cu o marjă de 47% şi o evaluare de 10 ori profitul net ca fiind „foarte ridicat“ şi să întărească afirmaţiile conform cărora lichi­ditatea scăzută din ultimele luni de la Bursa de Valori Bucureşti a fost într-adevăr din cauza faptului că investitorii stăteau pe margine pentru acest IPO.

Astfel, în doar două zile, micii investitori au luat 63% din tranşa adresată lor, adică au introdus ordine de 830 milioane de lei, arată calculele realizate de Ziarul Financiar. Pe 23 şi 26 iunie numărul de acţiuni subscrise de investitorii de retail s-a ridicat la 7,4 milioane de unităţi, ceea ce la un preţ de subscriere de 112 lei pe unitate înseamnă plasamente de aproximativ 830 mil. lei (165 mil. euro).

„De la debutul ofertei am observat un interes foarte ridicat pentru acţiunile Hidroelectrica. Asta ne confirmă faptul că într-adevăr banii aşteptau de pe margine această listare şi trebuie să ţinem cont de faptul că este foarte posibil ca un număr mare de subscrieri să vină în ultima zi a perioadei cu discount“, spune Radu Cojoc, broker la Goldring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO