Burse - Fonduri mutuale

Carpatica: Vrem parteneriate

22.09.2008, 20:55 9

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) declara ca nu poarta discutii legate de o eventuala preluare a bancii, desi au fost facute oferte din partea mai multor entitati internationale, fiind luate in considerare parteneriate strategice cu orice institutie financiar-bancara.

In editia de ieri a Ziarului Financiar a aparut articolul a "Rothschild a fost mandatata sa gaseasca un cumparator pentru Banca Carpatica". Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea controleaza in nume propriu 35,93% din capitalul bancii, si nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a comenta informatia. Drept reactie, actionarii Bancii Comerciale au remis un comunicat Bursei de Valori prin care precizeaza ca "actualele turbulente create pe piata mondiala de gigantii bancari in domeniul investitiilor au demonstrat cat de importanta este latura consolidarii finantelor unui stat, pe fondul unei politici economice si fiscale echilibrate. Conducerea BCC a subliniat caRomania are nevoie de capital romanesc puternic si de banci cu capital romanesc in situatia unor conditii vitrege pe piata internationala".
Reprezentantii Carpatica declara ca nu se poarta discutii legate de o eventuala preluare a Bancii Comerciale Carpatica, in ciuda informatiilor existente in piata. "Cu toate ca au fost facute oferte din partea mai multor entitati internationale, nu s-au purtat astfel de discutii si nici in perspectiva actionarii nu sunt interesati de o astfel de afacere, fapt demonstrat prin sustinerea continua a cresterii capitalului social", sustin reprezentantii BCC. La sfarsitul lunii iunie, in piata au aparut informatii privind o posibila preluare a Carpatica de catre Commerzbank, a doua mare banca germana din punctul de vedere al activelor. Valoarea bancii a fost estimata la 1,8 - 2 mld. lei (500 - 550 mil. euro). Reprezentantii bancii au infirmat atunci zvonurile
Carpatica ia in considerare parteneriate strategice cu orice institutie financiar-bancara, nationala sau internationala, se arata in comunicat. Titlurile BCC au incheiat sedinta de tranzactionare de ieri in scadere cu 1,95%pana la 0,201 lei/actiune, raportand o capitalizare de 384,9 milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO