Burse - Fonduri mutuale

Casa de avocatură Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea Hidroelectrica

Casa de avocatură Clifford Chance a asistat băncile...

Autor: Roxana Rosu

07.07.2023, 12:21 1163

O echipă de avocaţi Clifford Chance din birourile de la Bucureşti, Londra şi Frankfurt, coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache (partener în practica globală de capital markets), a asistat băncile intermediare în legătură cu listarea Hidroelectrica. 

Băncile asistate de Clifford Chance sunt Erste Group Bank AG, Citigroup Global Markets Europe AG, Jefferies GMBH şi Morgan Stanley Europe SE (în calitate de coordonatori globali comuni), Banca Comercială Română SA, Barclays Bank Ireland PLC, BofA Securities Europe SA, UBS Europe SE, UniCredit Bank AG şi Wood & Company Financial Services (în calitate de deţinători comuni ai Registrului de Subscrieri), Auerbach Grayson, BRD – Groupe Société Générale, S.S.I.F. BT Capital Partners S.A. şi S.S.I.F. Swiss Capital S.A. (manageri comuni principali). 

Mădălina Rachieru-Postolache a coordonat o echipă multijurisdictională semnificativă care i-a inclus în principal pe Gabriel Toma (senior associate) şi Nicolae Grasu (associate) din biroul de la Bucureşti, Christopher Roe (partener), James Koessler şi Anjaneya Das (senior associates) din biroul de la Londra, şi George Hacket (partener), Andrei Manea (senior associate) şi Gordana Golubic-Huertas (avocat asociat) din biroul de la Frankfurt.

Avocaţii Clifford Chance au acordat asistenţă pe tot parcursul tranzacţiei, începând cu structurarea ofertei, realizarea analizei diagnostic (due diligence), redactarea anumitor secţiuni ale prospectului, elaborarea şi negocierea documentaţiei contractuale la standarde internaţionale şi consilierea celor 14 bănci din sindicatul de intermediere pe parcursul întregului proces.

„Entuziasmul extraordinar pe care l-am văzut în aceste zile pentru listarea Hidroelectrica confirmă starea de expectativă care s-a acumulat de la precedenta încercare de a aduce Hidroelectrica la bursă, în 2014. Am fost alături de băncile intermediare şi în 2014 şi ne bucurăm că, de această dată, contextul economic şi factorii de decizie s-au aliniat pentru a duce la bun sfârşit cea mai mare tranzacţie înregistrată vreodată de Bursa de Valori de la Bucureşti, care este şi cea mai mare listare a anului 2023 din Europa. A fost o tranzacţie foarte complexă şi intensă, cu multe aspecte inovatoare, provocări şi un calendar ambiţios, şi suntem onoraţi că am făcut parte din acest proiect alături de Fondul Proprietatea, compania Hidroelectrica, sindicatul de intermediere şi ceilalţi colegi consultanţi”, a declarant Mădălina Rachieru-Postolache, coordonatoarea practicii de Pieţe de Capital de la Bucureşti. 

Portofoliul de tranzacţii de piaţă de capital asistate de Clifford Chance Badea în ultimele 12 luni a depăşit 17 miliarde euro, echipa de la Bucureşti asistând în toate mandatele majore lansate în România, dar şi într-o serie de tranzacţii complexe la nivel global.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO