Burse - Fonduri mutuale

Ce acţiuni au cele mai mari pierderi la bursă: TMK Artrom, minus 24% în mai. Compania este pe primul loc şi în topul celor mai mari scăderi în 5 luni

Ce acţiuni au cele mai mari pierderi la bursă: TMK...

Autor: Liviu Popescu

09.06.2016, 00:08 783

Cele mai mari 10 scăderi de la începutul anului ale acţiunilor companiilor cotate la bursă variază de la 37% la 22%. Pe de altă parte, în luna mai perdanţii bursei au înregistrat scăderi între 24% şi 12%.

Un investitor care ar fi mizat în primele cinci luni pe acţiunile producătorului de ţevi TMK Artrom Slatina (ART) ar fi pierdut 37% în condiţiile în care preţul acţiunilor s-a depreciat de la 3,5 lei la 2,21 de lei. Totodată, compania slătineană se poziţionează pe primul loc şi în topul celor mai mari scăderi ale acţiunilor în luna mai faţă de finele lunii aprilie, cu 24%.

În topul celor mai mari scăderi la cinci luni, ART este urmată de Conted Dorohoi (29,8%) şi Electromagnetica (29%).

În luna mai, podiumul este aproape ase­mă­nător, doar că locul trei este luat de pro­du­că­torul de solvenţi chimici Sinteza Oradea (15,24%). Banca Transilvania (TLV) a avut ex divi­dend pe 30 mai, ceea ce înseamnă că pre­ţurile s-au corectat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO